Referat: Västerås IK Herrar - IK Oden

En skön majkväll och premiär på naturgräs när vi mötte en av seriefavoriterna, Västerås IK på Rocklunda R10.
De har värvat bra och har ett mer rutinerat lag jämfört med när de spelade i div 3 ifjol.
Men vi kände oss inte chanslösa på förhand och det blev en välspelad och underhållande match trots bitvis ojämnt underlag.
VIK fick en drömstart med ett tidigt ledningsmål där vi gick bort oss lite på vår vänsterkant, deras ytterback gick på djupet och slog ett stenhårt markinlägg som styrdes mot mål, Robin gjorde en kanonräddning men returen studsade upp på huvudet på en motståndare som halvliggande kunde nicka in 1-0.
Efter detta skapade vi flera bra kvitteringslägen men den sista passningen eller avslutet blev inte riktigt farliga.
VIK var bra i luften och var nära att nicka in 2-0 vid två tillfällen.
Och efter 35 minuter kom en spelare fri från halva plan och lyfte bollen över Robin som var på väg ut men den gick som tur var över målet.
Tycker att VIK var bättre än oss i första halvlek, framförallt så vann de väldigt många andra- och tredjebollar.

1:a halvlek
8' Frisparksinlägg av VIK som är på väg in men tar i ryggen på deras egen spelare och sedan rensar David A undan.
9' 1-0 VIK genom Max Holmberg, nickmål
12' Hadi vinner bollen centralt och spelar till Karwan som skjuter utanför
15' David A rundar sin ytterback och lägger en perfekt cutback till Hampus som bara ska bomba in bollen i mål men den studsar upp så han får en felträff och bollen går till inkast
18' Hampus går på djupled och slår ett markinlägg mot bortre där Alex kommer störtande men återigen studsar bollen upp när han ska lägga in den i mål så det blir en totalmiss
19' Inåtskruvad hörna av Hampus från vänster som målvakten boxar bort på mållinjen
24' Fint samspel mellan Sebastian, Alex och Hampus som har läge från straffpunkten men ser ut att bli lite störd av Karwan så mottagningen studsar rakt i famnen på målvakten
25' Farligt inlägg av VIK mot bortre stolpen där spelaren nickar tätt över
30' Hörna av VIK från höger mot bortre stolpen där fri spelare nickar utanför
31' Dalibor i VIK chansar på en snabb frispark när Robin ställer upp muren men han är med på noterna och räddar enkelt
33' Bra hörna av Hampus som David Curtolo nickar utanför
35' Friläge för VIK som spelaren bränner genom att lyfta bollen över både Robin och målet
39' Gult kort på nr 24 Max Holmberg i VIK för spelförstörelse
40' Gult kort på Kevin Ahlbäck, manager i IK Oden för protest mot domslut
-------------------
Vi kom in med mycket energi i andra halvlek även om VIK hela tiden var farliga på kontringar och fasta situationer.
Men vi började skapa allt farligare chanser och Hampus gjorde en jättefin manöver när han vände bort en spelare på mittplanen och lade en perfekt stickare till Alex som kom fri med målvakten, rundade denna och bara skulle lägga in den i öppet mål när bolluschlingen återigen studsade upp så att skottet gick över ribban!
Det var det bästa läget hittills i matchen och vi hade verkligen behövt det målet. Istället fick VIK straff när bollen tog på handen på Karwan vid en hörna. Robin var jättenära att ta straffen av VIK:s stjärna Tim Ekstrand, han var på bollen men den styrdes in i högra hörnet.
En stor cred till våra spelare som inte lät sig nedslå av 2-0 målet utan fortsatte att vinna mycket boll och skapa lägen.
Dock var inte flytet på vår sida ikväll och ett ganska tröttkört VIK kunde hålla undan till vinst, mycket tack vare sin stora rutin.
50' Bra hörna av VIK som de nickar mot stolproten men Robin störtdyker och gör en fantastisk enhandsräddning, sedan täcker Emil returen som troligtvis hade gått in i mål annars.
52' Murat i VIK kommer loss på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg till sin kamrat Dalibor som bara har att slå in den på volley men han får träff med benskyddet så att bollen går ganska långt utanför målet
57' Oden kontrar efter VIK-hörna genom Casper som spelar fram Alex som lägger in bollen till Hampus som får på en bra träff men målvakten gör en bra räddning till hörna
58' Hampus sätter ett friläge till Alex som rundar målvakten men tyvärr skjuter över det öppna målet
60' Bra frisparksinlägg av Hampus till Karwan som försöker nicka in bollen i bortre krysset men den går utanför
65' Hadi chansar på en lobb när målvakten är långt ute men den går över ribban
68' Straffspark för VIK p g a hands på Karwan
69' 2-0 VIK på straffspark, nr 11 Tim Ekstrand
69' Gult kort på nr 27 i VIK, Sebastian Castellanos Liw p g a fasthållning på Casper
74' Hadi vinner bollen och bryter sig igenom VIK-försvaret men får lite felträff som skottet smiter utanför stolpen
78' Bra aktion av Casper som tar sig förbi högerbacken och lägger en cutback till Alex som styr bollen mot mål men målvakten räddar
85' Bra hörna av VIK som nickskarvas mot mål men ännu bättre räddning av Robin till hörna
88' Frisparksinlägg av Martin som Karwan nickar till Hadi som skjuter på halvvolley men får för mycket fot under bollen som går över målet

Matchens lirare: Mittbacksparet Oscar Eckeborn Olsson och David Curtolo var felfria och delar på utmärkelsen!

Vi tar nya tag: DM-semifinal mot Diaspora på onsdag och sedan Bosnisk SK i serien kommande lördag.